Vi uppfyller de högsta kraven

Värmepumpcenter har genom åren borrat en enorm mängd vatten- och energibrunnar för alla möjliga fastigheter. Vi har kunskapen och kapaciteten att ta oss an riktigt stora entreprenader.

Sänk fastighetens energikostnad med upp till 85 procent

En bergenergianläggning utnyttjar den lagrade solenergi som finns i berget under oss. Både till uppvärmning och kylning. Och eftersom uppvärmning och kylning står för den absolut största delen av en fastighets energikostnad finns det stora pengar att spara.

Bergenergi innebär faktiskt att upp till 85 procent av energibehovet för uppvärmning och kyla hämtas från berggrunden. Dessutom minskar miljöpåverkan och värdet på fastigheten ökar.

Bergenergi kombinerar flera tekniker

Hur effektiv en bergenergiinstallation blir beror på hur väl de olika delarna kombineras och dimensioneras:

  • Borrteknik. Borrningen är den enskilt viktigaste delen i en bergenergiinstallation.
  • Kollektorer och värmepumpar. Detta är själva hårdvaran i installationen och med dessa komponenter i toppkvalitet bidrar de till att göra installationen så effektiv som möjligt.
  • Datorstödd styrning. Datorstödd styrning har avgörande betydelse för hur väl berggrunden och marken används för lagring av energi mellan årstiderna.
  • Datorstödd övervakning. Slutligen bidrar en datorbaserad övervakning till att drift och effektivitet i anläggning kontinuerligt mäts i jämförelse med förväntade och garanterade nivåer.

Hög driftsäkerhet och lång livslängd

Moderna bergenergilösningar har synnerligen hög driftsäkerhet och en livslängd på mellan 20 år för värmepumparna och över 50 år för borrhålen. De risker som ändå finns ligger främst i projekt där flera parter är involverade och ingen tar ansvar för helheten.

Sedan 2017 är vi en del av ENWELL, som är landets största grupp av bergenergibolag. Det innebär att vi kan hantera riktigt stora projekt utan att involvera underleverantörer eller mellanhänder. Genom att ha full kontroll på alla delar i projektet kan vi garantera att du får den kvalitet och effektivitet du kan förvänta dig av en bergenergianläggning.

Kontakt

Kontakta mig för mer information om bergenergi för kommersiella fastigheter:

Torbjörn Olsson
VD / IVT Center

 

JA, TACK!
Kontakta mig, jag vill veta mer om bergenergi för kommersiella fastigheter.

Personuppgifter du lämnar här använder vi för att kunna ge dig erbjudanden och upprätthålla hög servicenivå. Inhämtade uppgifter kommer även att behandlas i samband med ENWELLs och Vattenfalls affärs- och produktutveckling, statistik, marknads- och kundanalyser samt direkt marknadsföring av andra av ENWELLs och Vattenfalls produkter och tjänster. Vill du inte ta del av dessa erbjudanden kan du närsomhelst kontakta oss på (se kontakt). Mer information om hur vi behandlar personuppgifter och vilka rättigheter du har enligt gällande dataskyddslagstiftning hittar du här.

Värmepumpcenter

IVT Center Karlstad

Gjuterigatan 24

652 21 Karlstad

Telefon: 010-122 12 00

E-post: info@hojdens.se

Värmepumpcenter

IVT Center Säffle

Östra Storgatan 10

661 42 Säffle

Telefon: 010-122 12 00

E-post: info@hojdens.se

Värmepumpcenter

IVT Center Torsby

Enarsvägen 2

685 34 Torsby

Telefon: 010-122 12 00

E-post: info@hojdens.se

Värmepumpcenter

IVT Center Örebro

Bolagsvägen 7

702 31 Örebro

Telefon: 010-122 12 00

E-post: info@hojdens.se

Gilla oss på fb_vit_31x31

BGE_IVT_center

Auktoriserad återförsäljare

av IVT värmepumpar