Frånluftsvärme

Kostnadsfri offert och kalkyl

Beställ offert som visar kostnaden och hur mycket du kan spara med frånluftsvärme.

Ventilera inte ut värmen – installera en frånluftsvärmepump

Har ditt hus ett ventilationssystem är det en bra idé att fundera på en frånluftsvärmepump, för att värma både huset och varmvattnet.

En frånluftsvärmepump tar vara på den varma luft som finns i huset och som normalt försvinner ut med ventilationen. Det ger en ekonomisk och miljövänlig uppvärmning och du får dessutom en effektivare ventilation.

Kombinera frånluftsvärme med bergvärme

Har du bergvärme och ett ventilationssystem? Då kan du faktiskt få ännu bättre effekt genom att komplettera med en frånluftsvärmepump.

Fördelar med frånluftsvärme

Löser flera behov

Med frånluftsvärme får du både värme och tappvatten.

Förbättrar inomhusklimatet

En frånluftsvärmepump ger effektivare ventilation och därmed ett bättre inomhusklimat.

Miljövänligt

Varmluft som annars bara skulle ha ventilerats ut tas om hand.

Går att kombinera med andra värmepumpar

Att kombinera med en berg,- jord, eller sjövärmepump ger dig maximal effekt och besparing.

Skaffa frånluftsvärme – så går det till

Innan du bestämmer dig för frånluftsvärme så besöker vi dig för att undersöka förutsättningarna och ge dig ett kostnadsförslag. Själva installationen går till så att vi styr om de befintliga luftflödena från din ventilation till en frånluftsvärmepump. Installationen tar normalt ungefär en dag.

När vi är klara med installationen får du en genomgång av funktioner, inställningar och skötselråd. Du får även ett igångkörningsprotokoll.

Inom sex månader efter installationen så tar vi dessutom kontakt med dig för att stämma av att allt fungerar som det ska. Du har då möjlighet att ställa frågor och dessutom få tips och råd om hur du bäst hanterar din nya frånluftsvärmepump.

Installationen görs av vår personal som är välutbildad och certifierad. Självklart har vi även ansvarsförsäkring för de arbeten vi utför.

Vi tar ansvar

För att du som kund ska känna full trygghet när du köper värmepump från oss så tar vi ansvar för hela arbetet. Vi anlitar inga underentreprenörer och tar hand om allt från råd och planering till färdig installation.

Ansvar och garantier

Vi tar totalansvar när du köper värmepump av oss. Dessutom har IVT värmepumpar marknadens bästa garantier.

Bli kontaktad

  • Personuppgifter du lämnar här använder vi för att kunna ge dig erbjudanden och upprätthålla hög servicenivå. Inhämtade uppgifter kommer även att behandlas i samband med Enwell och Vattenfalls affärs- och produktutveckling, statistik, marknads- och kundanalyser samt direkt marknadsföring av andra av Enwells och Vattenfalls produkter och tjänster. Vill du inte ta del av dessa erbjudanden kan du närsomhelst kontakta oss på (se kontakt). Mer information om hur vi behandlar personuppgifter och vilka rättigheter du har enligt gällande dataskyddslagstiftning hittar du här.