Luftvärmepumpar

Luft/luft värmepump - ett effektivt komplement

För dig som inte har ett vattenburet värmesystem, eller har tänkt att investera i det, är en luftvärmepump ett bra alternativ  när du vill minska på uppvärmningskostnaderna.

En luftvärmepump är bra att komplettera med till uppvärmning med direktverkande el. Investeringskostnaden är förhållandevis låg och installationen är dessutom snabbt gjord, så du kan snart ha en värmepump på plats. I ett mindre hus eller i exempelvis en sommarstuga klarar en pump hela uppvärmningen på egen hand.

Luftvärmepumpar från IVT

Luftvärmepump - även till luftkonditionering

Globalt har vi sett klimatförändringar som bland annat bidragit till varmare perioder på sommaren, även i Sverige. Vi är många som kämpar med få en behaglig temperatur inomhus dessa varma dagar. Har du valt en luft-luftvärmepump som värmekälla har du löst problemet . Din pump kan nämligen användas även för att kyla luft inomhus, luftkonditionering eller AC (Aircondition).

Luftvärmepumpar från IVT

  • En luftvärmepump är en betydligt billigare investering än många andra alternativ.
  • Sänker snabbt uppvärmningskostnaderna för dig med el-värme.
  • Snabb installation.
  • Kan användas även som luftkonditionering (AC).
  • Bra komplement till andra värmelösningar.
  • Miljövänligt.

Att välja en luft-luftvärmepump ger dig snabbt tillbaka kostnaden för investeringen. Du får en effektiv lösning som snabbt kommer på plats. Att det dessutom är ett miljövänligt alternativ är ett stort plus.

En luft-värmepump använder värme och energi som finns i luften utomhus. Även när det är minusgrader finns energi att hämta i luften. I utomhusdelen av anläggningen finns en kompressor med energibärare (vätska eller gas) som värms upp av energin i luften.

Man växlar sedan över värmen till inomhusdelen, en fläkt som sitter placerad på insidan av huset. Härifrån blåser man varm luft ut i huset, eller kall om så önskas.

Placeringen av inomhusdelen är viktig för bästa möjliga effekt, den ska sitta så luften så enkelt som möjligt kan spridas till de delar man önskar värma upp, och den ska också sitta nära utomhusdelen för att inte tappa effekt.

En luftvärmepump håller länge och det är en investering som du kommer kunna ha i många år. Har du redan en luftvärmepump av äldre modell kan det löna sig att kontrollera prestanda på den.

Äldre generationer av luftvärmepumpar har inte samma livslängd och dessutom har nya pumpar ny teknik som är mer effektiv och mer energisnål än tidigare. Bland annat använder man sig av bättre köldmedium och enheten är försedd med avsevärt bättre styrsystem för optimal prestanda.

Du sparar mer pengar med en ny värmepump än med en av äldre modell. Dagens teknik är dessutom mer hållbar och är bättre för miljön.

Våra tekniker ger dig råd om huruvida det skulle löna sig att byta din gamla  luftvärmepump eller ej - kontakta oss.

Kontakta oss så ger vi dig kostnadsfri rådgivning och förslag på en lösning som är optimal för dig och ditt hus. Du får också ett kostnadsförslag så du vet direkt vilken investeringskostnad det gäller.

Bestämmer du dig för en luft-luftvärmepump beställer vi pumpen och bokar tid för installation. Installationen utförs av välutbildad personal och tar mindre än en dag - värmepumpen är redo att användas direkt. En luftvärmepump behöver inte mycket underhåll, i princip är det bara filter på inomhusdelen som behöver rengöras regelbundet, vi hjälper dig med service och rådgivning om skötsel.

Ett komplement till din värmelösning

En luft-luft värmepump är inte en komplett lösning för ditt hus, den kan inte värma vattnet du behöver i hushållet. Men den är ett väldigt bra komplement till framförallt direktverkande el eller om du har en braskamin. Många installerar luftvärmepump i till exempel sin sommarstuga eller attefallshus. Dessutom är den perfekt att använda till luftkonditionering årets varma dagar. Den låga investeringskostnaden gör att du snabbt sparar pengar på installationen. Andra lösningar kan vara mer effektiva, men en luftvärmepump är prisvärd och ger helt klart snabb effekt både på din plånbok och din uppvärmning.
Förläng livstiden på din luftvärmepump

Förläng livstiden på din värmepump

En luftvärmepump är enkel att manövrera, oftast via en fjärrkontroll. För att hålla luftvärmepumpen effektiv länge rekommenderas att man gör service på den. Vid service rengörs även lamellerna på inomhusdelen, vilket kan vara svårt att komma åt att göra själv.

Du förlänger livstiden, får en värmepump som fungerar utan störning och dessutom får du tillsyn av din anläggning och bra tips om hur du använder din pump på bästa sätt.

Luft-värmepump ökar i popularitet

I takt med att luftvärmepumparna blivit alltmer effektiva har många fått upp ögonen för detta alternativ. Man får en effektiv värmekälla som dessutom är förhållandevis billig att investera i, ungefär en sjättedel av bergvärme för att ge ett exempel. Investeringen betalar sig snabbt i sparad energiåtgång, inte sällan halverad kostnad jämfört med enbart direktverkande el.

Behöver du ett komplement till el-värme är en luft/luftvärmepump en väldigt bra lösning. Många hus har idag öppen planlösning och detta underlättar spridningen av den uppvärmda luften från en luftvärmepump. Räknar man dessutom med fördelen av att kunna använda luft-värmepumpen även som AC är det inte svårt att förstå att den har ökat i popularitet.

Luftvärmepump - även till luftkonditionering

Det klimatsmarta valet

När du vill veta mer om luft/luftvärmepump

Vill du veta mer om luftvärmepumpar och om det skulle kunna vara en lösning för ditt hus? Kontakta oss för rådgivning om värmepumpar. När du bestämt dig planeras installationen och en luftvärmepump kommer snabbt på plats.

Vår personal har utbildning, kompetens och de certifikat som krävs för jobbet och vi har självklart ansvarsförsäkring som täcker alla delar av installationen. 

Kontakta oss idag och ta steget mot en effektiv värmelösning som värnar om miljön.